Bomenkap van Zwietenpark begonnen

Gepubliceerd 11-03-2019 
In Actueel, Groen

Bomenkap van Zwietenpark begonnen

Dacht je afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in Gemeente ‘s-Hertogenbosch met een stem op GroenLinks of D’66 omvangrijke bomenkap te voorkomen dan heb je het mis. Beide partijen maken onderdeel uit van het college en zijn akkoord met het kappen van 29 volwassen vleugelnoten in het van Zwietenpark, vanwege wortelopdruk. De helft van de bomen had gewoon kunnen blijven staan. Waar komt die kapdrift toch vandaan? Vandaag zijn de eerste 21 bomen gekapt. Mogelijk kunnen er toch nog een paar blijven staan i.v.m. de aanwezigheid van vleermuizen en inpassing.

De kritiek van bewoners van de wijk de Maaspoort snappen we. Zij hadden betrokken moeten worden in het proces. De bewoners die niet zijn gehoord waren immers ook direct belanghebbenden. Dat kan beter college.

Klik hier voor het artikel op www.dtvdenbosch.nl.
Foto: Dtv Den Bosch

Gerelateerde berichten