Carnaval & plastic, heel veel plastic…

Gepubliceerd 07-03-2019 
In Actueel, Duurzaam, Milieu

Carnaval & plastic, heel veel plastic…

Fijn feestje dat carnaval in Oeteldonk, van genoten maar die bergen plastic in de straten van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn echt niet meer van deze tijd. We hebben hier al vaak aandacht voor gevraagd in de gemeenteraad. Afgelopen september nog met een bespreeknotitie en een motie. Hoewel er veel steun werd uitgesproken voor ons idee om wegwerpplastic te vervangen door statiegeldbekers, was dat voor de meeste partijen in de gemeenteraad toch nog een brug te ver…

Wel is toen door wethouder Mike van der Geld toegezegd dat in de nieuwe evenementennota er aandacht komt voor het plasticprobleem. Diezelfde wethouder is deze carnaval ‘s nachts bij de veegploeg gaan kijken, dus hij is zeker wel bekend met het probleem. Nou nog de juiste oplossing inzetten….

Overigens waren er -gelukkig- ook ondernemers die zelf de verantwoordelijkheid voelen en nemen om de plastic afvalberg te verkleinen. Zoals Café de Palm aan de Hinthamerstraat, waar gewerkt wordt met hervulbare bekers, zonder statiegeld overigens. Hulde! Het kan dus wel!

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking