Succes! Maak vuurwerkvrije zones mogelijk

Succes! Maak vuurwerkvrije zones mogelijk

Voor de één is het een gruwel, voor de ander een guilty pleasure; vuurwerk. Ook in onze achterban zal er ongetwijfeld verschillend over vuurwerk gedacht worden, maar feit is dat vuurwerk schade aan het milieu en de luchtkwaliteit toebrengt en dat veel (huis)dieren er bang van zijn. Voor ons was er dus alle reden om dit onderwerp politiek te maken. En omdat de landelijke overheid niks regelt, hebben we dat dus lokaal opgepakt. En met succes!

De Bossche gemeenteraad stemde woensdag 27 februari in met onze motie om het gemeentebestuur op te roepen met de inwoners in gesprek te gaan en om vrijwillig vuurwerkvrije zones mogelijk te maken. Dat was politiek gezien het meest haalbare op dit terrein en er was ook maar een krappe meerderheid voor. Maar hierdoor wordt het dus mogelijk voor inwoners om om vuurwerkvrije zones te vragen en de gemeente moet dus helpen om die ‘zo kansrijk mogelijk’ te realiseren. In de ene buurt is daarvoor alleen goede communicatie vooraf nodig, in de andere zal misschien extra handhaving nodig zijn. Dat moet dus uit gesprekken met de buurten blijken.

Dus; als je altijd al gedroomd hebt van een vuurwerkvrije zone in jouw buurt, dan is er nu dus de mogelijkheid dat waar te maken. Organiseer je straat of buurt en neem contact op met de gemeente over je wensen. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter, want dan ziet de gemeente dat er echt behoefte is aan vuurwerkvrije zones.

Lees het artikel uit het Brabants Dagblad

Gerelateerde berichten