Beloofd is beloofd: maak de Van Berckelstraat autovrij!

Beloofd is beloofd: maak de Van Berckelstraat autovrij!

In september 2014 heeft de gemeenteraad besloten dat de Van Berckelstraat de ‘langzaamverkeer-route’ moeten worden. Daarmee wordt bedoeld dat de Van Berckelstraat autovrij moet worden.

Ruim vier jaar later is er nog niks veranderd. Nog altijd rijden er dagelijks vele auto’s over de Van Berckelstraat het centrum in en uit. Nog altijd dragen die bij aan een verslechtering van de luchtkwaliteit. Nog altijd is dit een gevaarlijke plek voor fietsers en voetgangers.

Nu wordt er (opnieuw) onderzocht hoe het doorgaand verkeer op de Van Berckelstraat kan worden ontmoedigd. Dat is niet nodig, want vier jaar geleden is dus al besloten dat de Van Berckelstraat en aansluitend de Kasterenbrug autovrij worden gemaakt. Een nieuw onderzoek kost tijd en geld en betekent weer uitstel. Vragen? Lees de Q en A Van Berckelstraat autovrij.

De Bossche Groenen vindt dat de gemeente gewoon het raadsbesluit uit 2014 moet uitvoeren. En dus de Van Berckelstraat autovrij moet maken. Zodat je er weer fijn en veilig kunt wonen en fietsen. Vindt u dat ook? Onderteken dan de petitie op www.petities.nl/Van-Berckelstraat-autovrij! en/of kom dat vertellen aan de gemeenteraad op maandagavond 11 maart.

Voor dit officiële inspreekmoment moet u zich aanmelden bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Dat kan via de griffie: 073- 615 55 85. Voor een plek op de publieke tribune hoeft u zich niet aan te melden. Deze raadsavond op maandag 11 maart begint om 19.00 uur en het adres is Achter het Stadhuis 4-6. Voor meer info zie https://www.s-hertogenbosch.nl/raadsavond.html.

Gerelateerde berichten
Er worden 2 opmerkingen getoond
 • Casper
  Beantwoorden

  Goede campagne.
  Alleen zei iemand van jullie tegen mij dat de aauto’s dan maar via die andere bruggen zouden moeten komen.
  Maar dan krijg je toch hetzelfde probleem bij de andere bruggen? Ook staat er in jullie spandoeken een taalfout.

 • Marijn
  Beantwoorden

  Hoi Casper, Bedankt voor je oplettendheid, we hadden het zelf te laat opgemerkt, die spelfout! Wat betreft de bruggen; het meeste verkeer gaat al links of rechtsaf de Zuid-Willemsvaart op na de Van Berckelstraat, maar wij vinden dat mensen gewoon op de fiets en met OV de stad in moeten komen. Als iedereen in de auto blijft zitten loopt het inderdaad overal vast.

Maak een opmerking