Bossche scholieren naar Klimaatstaking

Gepubliceerd 07-02-2019 
In Actueel, Duurzaamheid, Milieu

Bossche scholieren naar Klimaatstaking

Wat een opkomst! Vanmiddag gingen zo’n 10.000 scholieren (al dan niet met toestemming van school) de straat op in Den Haag om een beter klimaatbeleid te eisen.

Vanuit Den Bosch zijn ook tientallen leerlingen naar Den Haag getrokken, o.a. van het Stedelijk Gymnasium ‘s-Hertogenbosch. Rector Etha Schoemaker: “Wij juichen het initiatief toe. Het is goed dat onze leerlingen nadenken over burgerschap en betrokkenheid bij maatschappelijke initiatieven. Daarom faciliteren we leerlingen dit willen ook en hebben we van te voren al contact gezocht met ouders. Als de ouders hun kinderen hebben aangemeld, dan staan we het donderdag toe dat ze naar de manifestatie in Den Haag gaan.”

De Bossche Groenen steunt Youth for Climate NL!
We roepen iedereen op om 10 maart mee te lopen met De Bossche Groenen naar de Klimaatmars!

Klik hier voor het artikel op www.bd.nl.

Gerelateerde berichten