Maak de Rompertsebaan veiliger voor fietsers!

Maak de Rompertsebaan veiliger voor fietsers!

Wie van de Maaspoort naar de binnenstad fietst- of andersom- volgt ‘het rode dubbele fietspad’ naast de Rompertsebaan. Spreek een willekeurige fietser op dit fietspad aan, en hij/zij kan je voorbeelden noemen van gevaarlijke situaties en ongelukken. Een rode loper is het dus allerminst. Daar moet eindelijk wat aan veranderen.

Vooral de rotonde bij het Jeroen Bosch College is berucht. In de afgelopen vier jaar waren er 28 geregistreerde ongelukken met 7 gewonden op deze plek. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er een kwart van de rotonde door de fietsers en snorfietsers in twee richtingen genomen mag worden. De meeste ongelukken gebeuren op dat deel. Ook sinds er waarschuwingslampjes zijn (zomer 2018), zijn er nog 3 ongelukken gebeurd. Bij de splitsing Rompertsebaan/Zevenhontseweg zijn er 12 geregistreerde ongevallen met 9 gewonden geweest sinds 2015. Omdat niet bij elk ongeval de politie wordt betrokken, kunnen we ervan uitgaan dat het werkelijke aantal ongevallen nog hoger ligt.

Wat De Bossche Groenen betreft moeten er maatregelen getroffen worden op deze twee plekken aan de Rompertsebaan. Het feit dat het Jeroen Bosch College uiterlijk in de zomer van 20121 verhuist naar de Groote Vliet in Rosmalen, mag ons inziens geen excuus zijn om dit fietspad niet écht een rode loper van en naar de binnenstad te maken. Daarom hebben we schriftelijke vragen hierover gesteld aan het college van B en W.

Fietsen naar JBC en Het Palet

Maak de Rompertsebaan veiliger voor fietsers!Wie van de Maaspoort naar de binnenstad fietst- of andersom- volgt ‘het rode dubbele fietspad’ naast de Rompertsebaan. Spreek een willekeurige fietser op dit fietspad aan, en hij/zij kan je voorbeelden noemen van gevaarlijke situaties en ongelukken. Een rode loper is het dus allerminst. Daar moet eindelijk wat aan veranderen.Vooral de rotonde bij het Jeroen Bosch College is berucht. In de afgelopen vier jaar waren er 28 geregistreerde ongelukken met 7 gewonden op deze plek. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er een kwart van de rotonde door de fietsers en snorfietsers in twee richtingen genomen mag worden. De meeste ongelukken gebeuren op dat deel. Ook sinds er waarschuwingslampjes zijn (zomer 2018), zijn er nog 3 ongelukken gebeurd. Bij de splitsing Rompertsebaan/Zevenhontseweg zijn er 12 geregistreerde ongevallen met 9 gewonden geweest sinds 2015. Omdat niet bij elk ongeval de politie wordt betrokken, kunnen we ervan uitgaan dat het werkelijke aantal ongevallen nog hoger ligt.Wat De Bossche Groenen betreft moeten er maatregelen getroffen worden op deze twee plekken aan de Rompertsebaan. Het feit dat het Jeroen Bosch College uiterlijk in de zomer van 20121 verhuist naar de Groote Vliet in Rosmalen, mag ons inziens geen excuus zijn om dit fietspad niet écht een rode loper van en naar de binnenstad te maken. Daarom hebben we schriftelijke vragen hierover gesteld aan het college van B en W. Basisschool Het PaletJeroen Bosch CollegeWinkelcentrum de RompertFietsersbond 's-HertogenboschDe BuitenpepersOrthenRodenborch CollegeOrthense HarmonieBakker Bart de rompertDe Rompert, Noord-Brabant, NetherlandsMaaspoort Nieuwsjeroenboschcollege havo den bosch@OnsMiddelbaarOnderwijs

Geplaatst door De Bossche Groenen op Vrijdag 1 februari 2019

Gerelateerde berichten