Geen auto’s maar groen en energie op dak nieuwe Lidl

Geen auto’s maar groen en energie op dak nieuwe Lidl

Aan de Oude Vlijmenseweg op West bouwt Lidl een nieuwe supermarkt, met een parkeerdek. Wij zien liever zonnepanelen en groen op het dak in plaats van ruimte voor auto’s. Ons raadslid Will Hoeben heeft gepraat als Brugman, maar desondanks was er bij de raadsvergadering dinsdagavond geen meerderheid voor onze motie om deze geplande nieuwe Lidl werkelijk te vergroenen.

Wij wilden een groen dak dat water opvangt en zonnepanelen. De auto’s in een parkeerniveau ondergronds. Regenwater moet namelijk volgens afspraken van Gemeente ‘s-Hertogenbosch zelf, op eigen terrein opgevangen worden. Lozen op riool is niet langer toegestaan. Daar wijkt de raad nu vanaf. Er is opnieuw gekozen voor kortetermijnoplossing terwijl een klimaatbestendige stad vraagt om het maken van duurzame keuzes voor de langere termijn.

Gerelateerde berichten