Verkeersinfarct Koningsweg. Hoe op te lossen?

Verkeersinfarct Koningsweg. Hoe op te lossen?

Natuurlijk zijn wij vóór het openbaar vervoer. Maar honderden bussen méér per dag op de Koningsweg vindt De Bossche Groenen geen goed idee. De leefbaarheid en veiligheid voor o.a. inwoners van de wijk ‘t Zand komen hierdoor ernstig onder druk te staan. Super dat de Onderwijsboulevard autovrij wordt, maar waarom zouden daar geen bussen meer kunnen rijden? Dat is namelijk wel zo handig voor de studenten die op de onderwijscampus moeten zijn.

Daarom hield onze Will Hoeben dinsdagavond bij de raadsvergadering een vurig pleidooi voor een herbezinning op de nu ontstane situatie op de Koningsweg. Wij vroegen om nieuwe afspraken met Arriva, in samenspraak met de omwonenden. Maar daar was helaas net geen meerderheid voor. De coalitiepartijen D66 en GroenLinks zeggen dat de verkeersmodellen laten zien dat al dat extra busverkeer wel past. Maar de mensen van de Koningsweg wonen niet in een theoretisch model! En de studenten die nu daar in de file staan evenmin.

Foto: © Liza Veltman

Klik hier voor het artikel op www.bd.nl.

Gerelateerde berichten
Opmerkingen
  • Paul Lamote

    Het is dwaasheid dat er geen bussen meer over de Onderwijsboulevard mogen rijden terwijl het autoverkeer er wel onbeperkt mag blijven rijden.