Verfraaien Bossche Binnenstad?

Verfraaien Bossche Binnenstad?

Onze fractie ziet kans om onze mooie binnenstad nog verder te verfraaien. Met ons pleidooi voor een liberaler uitstallingsbeleid hebben ondernemers meer ruimte gekregen voor een bankje of een klein terrasje. Hiermee is de verblijfskwaliteit in met name de omgeving van de Snellestraat, Postelstraat en de Kruistraat een stuk beter geworden. Het is nu tijd voor een volgende stap. De Bossche Groenen wil de Uilenburg en het gebied achter de Sint Jan toevoegen aan het voetgangersgebied en de aantrekkelijkheid van dit deel van de stad verbeteren. Het parkeren dient hier te verdwijnen en het straatprofiel anders te worden ingericht. Daarmee lossen we in één keer twee problemen op. De verkeersveiligheid wordt verbeterd en er ontstaat ruimte voor kleinschalige terrasjes.

Klik hier voor het artikel op www.bd.nl.

Gerelateerde berichten
Er worden 2 opmerkingen getoond
 • jeroen van de ven

  Beste Bossche Groenen

  Het begrip ‘aantrekkelijkheid’ raakt kant nog wal. Het insinueert dat deze nu NIET aantrekkelijk is. Wij (bewoners, er zijn er heel veel van in de Uilenburg) vinden van wel. Wij houden van onze (woon)straat zoals die nu is, wij vragen enkel en alleen om maatregelen, geen dure onnodige investeringen. Een uiterlijke metamorphose biedt geen garanties voor een betere leefbaarheid, en dat zou juist uw zorg en discussie moeten zijn. Sterker nog, kleinschalige terrassen etc worden al snel groter, luider en later. Ook laden en lossen wordt daarmee meer intens. Het barst nu al uit de voegen.

  U zou als groene beweging een lans moeten breken voor een ‘stadsbrede’ oplossing met verkeersmaatregelen aan de voordeur (lees richting de oude stadspoorten). Dat is verstandige politiek met visie. Kortom, uw voorstel is een gemakkelijke score vanuit het belevingsprofiel. Totaal niet doordacht qua gevolgen, werkelijke wensen en financien.

 • Henk Nouwens

  Uilenburg voetgangersgebied met terrasjes?
  Zijn jullie helemaal de weg kwijt?! Begin dit jaar stonden alle politieke partijen nog voor de BLB en zijn leden te vertellen dat er meer naar de bewoners en minder naar andere binnenstad belangen geluisterd zou gaan worden.
  De bewoner van de Postelstraat verenigd in het initiatief Groot Uilenburg hebben diverse keren bij de gemeenteraad ingesproken over hun zorgen en wensen. We willen een verkeersluwe Postelstaat, het omkatten van de parkeerplaatsen in de Kruisstraat naar laad- en losplekken, GEEN herinrichting van de straat en GEEN extra terrasjes.
  De straat werd ongeveer 10 jaar geleden opnieuw ingericht met gemeenschapsgeld. Het inrichten van de straat zoals in de Snellenstraat is NIET wenselijk en een verspilling van geld.
  De Postelstraat ligt buiten het vastgestelde uitgaansgebied van de binnenstad. Daar ligt de Postelstraat buiten. Dat is een WOONGEBIED, waar mensen met gezinnen wonen, die geen terrasjes, extra horeca en veel extra overlast willen. Daarom zijn ze daar gaan wonen.
  Graag nodig ik u uit om het gesprek aan te gaan met de bewoners van Groot Uilenburg, evt. via de BLB, zodat u uw kiezers goed kunt vertegenwoordigen in de gemeente.