Nacht van de Nacht 27 oktober 2018

Gepubliceerd 27-10-2018 
In Actueel, Agenda, Duurzaamheid, Wonen

Nacht van de Nacht 27 oktober 2018

In onze nieuwsbrief kon je er al over lezen: De Nacht van de Nacht op 27 oktober.

Wist je dat Nederland een van de meest lichtvervuilde landen ter wereld is? In de Nacht van de Nacht vragen we aandacht hiervoor. De Bossche Groenen maakt zich zorgen over de toenemende lichtvervuiling in onze steden en werkt aan manieren om lichtvervuiling tegen te gaan in onze stad.

Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er allerlei activiteiten. Zo kun je varen en wandelen bij zonsondergang i.s.m. afdeling Erfgoed en de Gemeente ‘s-Hertogenbosch (aanmelden verplicht, stuur een mail naar d.muskens@s-hertogenbosch.nl).

Nacht van de Nacht

Gerelateerde berichten
Er worden 2 opmerkingen getoond
  • Corry van Liempd
    Beantwoorden

    Wij, bewoners van appartementen complex de Hoef in Rosmalen, ondervinden veel overlast van de LED verlichting op de nieuwbouw tegenover ons. Nieuwbouw voor autistische jong volwassenen op de Hoef te Rosmalen. Wooncorporatie “Woonveste” heeft op buiten gevel boven de ingang, 4 lange buizen met LED verlichting geplaatst. Er zou volgens plan en zo ook aan ons gepresenteerd de naam “Wissel” komen te staan. Onverwachts werd begin oktober onze woningen verlicht met felle kleuren LED verlichting. Het licht is onnatuurlijk en zo fel dat wij zelf helemaal in het licht komen. Het schijnt zo opdringerig onze woningen in. Woonveste komt met geen oplossing. Alleen doe je gordijnen dicht en jullie hebben het licht maar te accepteren. Mogen we nog in onze eigen woning leven zoals wij zelf willen of mag Woonveste beslissen hoe wij wonen. Zelf ben ik in de problemen gekomen met mijn gezondheid door deze verlichting. Ik heb kom uit een depressie en heb weer flinke psychische klachten gekregen. Krijg nu weer psychische hulp en was zo gelukkig dat ik mijn leven weer aan opbouwen was. Licht heeft mijn veilige plek afgepakt, alsof dieven in huis blijven. In totaal zijn er in ons gebouw 4 mensen met gezondheid klachten. Is allemaal bekend gemaakt, met verschillende e-mails maar wij hebben geen enkele reactie hierop gekregen. Nu mag ik met een mevr van uw gemeente praten over wat het met mijn gezondheid doet. Dat ga ik doen, moet deze kans grijpen, om mezelf te redden uit een afschuwelijk situatie. Toch blijft voor mij de vraag: is felle gekleurde verlichting, belangrijker dan de leefsituatie en gezondheid van mensen? Gelukkig zie ik het nog anders. Zijn mensen, dieren, natuur héél wat belangrijker dan een stomme sierverlichting. Mijn vraag: heeft een wooncorporatie nu zoveel macht? Er is geen wet geving over licht maar kan dit dan zo maar? Hebben wij als bewoners nog recht van spreken?

pingbacks / trackbacks

Maak een opmerking