Mag het licht uit?!

Mag het licht uit?!

De komende dagen besteden we op social media aandacht aan de Nacht van de Nacht. We dagen lichtvervuilers uit om het licht uit te doen!  Dat is nodig, want dieren en ook mensen ondervinden namelijk grote hinder van lichtvervuiling. Daarnaast betekent onnodig licht laten branden extra CO2-uitstoot en verspilling van geld.

Den Bosch staat op nummer 8 van de meest lichtvervuilde steden in Nederland!

Wil jij ook kunnen genieten van een mooie heldere sterrenhemel? De Bossche Groenen daagt jullie uit om voorbeelden van lichtvervuiling in de Gemeente ‘s-Hertogenbosch met ons te delen. Maak een foto of filmpje en post deze op Facebook of Instagram #maghetlichtuit #nachtvandenacht. De beste inzending wordt beloond! 💚

Gerelateerde berichten
Er worden 2 opmerkingen getoond
  • Linde
    Beantwoorden

    Jaaa ! Zo fijn deze actie – mag wel vaker maar t begin is er : ) ikzou graag de flat aan de zijkant ( hoek van de Esso ) van de ijzeren vrouw willen “doven” Kan helaas geen foto maken want ben niet in town :(. Het park om de plas is altijd heel mooi fijn donker maar sinds n aantal jaren niet meer 🙁

  • Marijn
    Beantwoorden

    Ja, er zouden eigenlijk lichtregels voor gebouwen rondom waardevolle natuur, zoals parken moeten komen he? Bewonersverlichting is één ding maar ik heb bijvoorbeeld in een flat gewoond waar de portieken aan de buitenzijde met neon kleuren werden ‘onderscheiden’. Je vraagt je echt af wie zoiets goedkeurt…

Maak een opmerking