Bewoners Vliertstraat mogen blijven

Gepubliceerd 08-09-2016 
In Actueel

Bewoners Vliertstraat mogen blijven

De bewoners van de Vliertstraat 4-6 wonen sinds 2002 in een woongemeenschap op basis van bruikleenovereenkomsten, afgesloten met de afdeling Maatschappelijk Vastgoed. De gemeente heeft deze overeenkomsten afgelopen februari eenzijdig opgezegd en de acht bewoners moesten hierdoor het pand verlaten. De officiële reden was dat het onderhoudsbudget ontoereikend is om de panden nog langer bewoonbaar te houden en de panden onveilig zouden zijn. De bewoners waren uiteraard niet in staat om op zo`n korte termijn, via reguliere weg, nieuwe woonruimte te vinden. De woningnood in onze stad is hoog en de inschrijftijd voor een huurwoning lang.

De fractie van De Bossche Groenen heeft afgelopen februari het college gevraagd om de bewoners te laten zitten. De gemeente heeft immers geen plannen met het pand. En door tijdelijke bewoning wordt voorkomen dat het pand ten prooi valt aan vandalisme en brandstichting. Het college heeft ondanks ons verzoek haar plannen voor uitzetting voortgezet. We zijn verheugd dat de rechter de bewoners in de Vliertstraat alsnog gelijk heeft gegeven en de gemeente haar acties staakt. Er is geen enkele aanleiding om de bewoners op straat te zetten.

Recente berichten