Speerpunten

LEEFBAARHEID De Bossche Groenen willen een fijne en levendige stad voor jong en oud. Daarom kiezen wij voor een hoge kwaliteit van de openbare ruimte, met ruime mogelijkheden om te spelen, te sporten, samen te komen. Voor muziek, kunst en een cultureel jongerencentrum. En zijn we voor behoud van het SM’s in het Paleiskwartier.

 

WONEN De Bossche Groenen willen een mooie, leefbare stad. Daarom kiezen wij voor meer grondgebonden woningen in plaats van appartementen, bij herstructurering van oude wijken eerder voor renovatie dan voor nieuwbouw. En zijn we tegen de geplande hoogbouw aan de IJzeren Vrouw.

 

 

VERKEER De Bossche Groenen willen een veilige en bereikbare stad. Daarom zijn we voor beter openbaar vervoer, doorgaande fietsroutes en uitbreiding van de transferia. En zijn we tegen de bouw van de parkeergarage aan de Hekellaan.

 

 

GROEN De Bossche Groenen willen een groene, gezonde stad. Daarom zijn we voor meer groene oases, meer biodiversiteit in de stad. En zijn we tegen de grootschalige kap van bomen, te beginnen bij de kastanjes op de Parade en de bomen aan de Hekellaan.

 

DUURZAAM De Bossche Groenen willen een duurzame, milieuvriendelijke stad. Daarom zijn we voor het huis aan huis ophalen van chemisch afval en plastic, energiezuinig en klimaatneutraal bouwen. En streven we naar een vooraanstaande positie voor Den Bosch op klimaat- en milieugebied!

1 Reactie op Speerpunten

  1. Michel schreef:

    Eindelijk een partij die inziet dat s Hertogenbosch niet NOG meer hoogbouw nodig heeft maar een mooie stad moet blijven. Als woningzoeker verbaas ik er mij steeds weer over dat iedere makelaar weet dat een woning op de Vughterweg of Frederik Hendrik snel verkocht is terwijl de Gemeente het zelf niet schijnt te weten: Den Bosch heeft veel te weinig van dit soort mooie wijken en woningen.

    Beperk de hoogbouw tot hetgeen wat er nu is in het paleiskwartier en geef de zoeker naar een grondgebonden woning een alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>