Wijk ’t Zand wil af van ‘ verkapte A2’

Brabants Dagblad 11 mei 2011
De bewoners van de wijk ’ t Zand in Den Bosch zijn boos over de plannen van B. en W. met de binnenstadsring. Een snelheidsbeperking tot 30 kilome­ter per uur vinden ze prima. Maar de tunnel onder de draak moet dicht en het doorgaand verkeer uit de wijk, menen de bewoners.

Stationstraverse ‘verkapte A2′

Voorzitter Nico van den Heuvel van Bewonersvereniging ’ t Zand vindt het „ triest te constateren dat gedane beloften niet worden nage­komen”, terwijl de A2 nu is verbe­terd en de Randweg aangelegd. „De Koningsweg wordt als een ver­kapte A2 gebruikt. In elk geval het doorgaande verkeer moet er af”, meent Van den Heuvel.

De bewoners gingen ervan uit dat de huidige Diezebrug gesloten zou worden voor doorgaand autover­keer, zodra de verlengde Parallel­weg in 2014 klaar is. Ook het ad­viesbureau XTNT dat door de ge­meente betrokken werd bij de plannen adviseert om de tunnel onder de draak dicht te gooien, na­dat de verlengde Parallelweg over een nieuwe Diezebrug is aange­legd. B. en W. willen daar echter niet aan, omdat zij denken dat de route Koningsweg-Brugplein een belangrijke verkeersader blijft.

De Bossche gemeenteraad praat komende dinsdag 17 mei over het plan om van de binnenstadsring een 30- kilometerzone te maken. In plaats van een ‘autoweg’ moet de binnenstadsring een boulevard worden waar het aangenaam toe­ven is, aldus het college. „ Prachtig idee”, reageert bewoonster Michel­le van den Heuvel, „maar dat zal ons inziens alleen kunnen als er es­sentiële besluiten genomen wor­den waardoor het ook kan werken in de praktijk. Een bordje ‘ 30 km zone’ alleen werkt niet. Zoals ook een bordje Milieuzone niet werkt.” Michelle van den Heuvel reageert mede namens andere wijkbewoners in een brief aan de raadscommisie ruimtelijke ontwik­kelingen en beheer op het plan. Volgens haar denderen nog steeds grote vrachtwagens van noord naar zuid en omgekeerd door de wijk ’ t Zand.

De fractie van De Bossche Groe­nen sprak zich eerder al uit voor het dichtgooien van de tunnel on­der de draak, en heeft aangekon­digd daarvoor een motie in te dienen in de raad van 17 mei.

Zie ook artikel Brabant Dagblad 11 mei 2011

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam, Groen, Leefbaarheid, Raadswerk, Verkeer, Wonen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>