Braderie koninginnedag terug naar centrum

DEN BOSCH – De kinderbraderie op Koninginnedag in Den Bosch keert terug naar het centrum.

Dat nieuws bracht burgemeester Ton Rombouts dinsdagavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering. Afgelopen Koninginnedag werd de Koninginnemarkt gehouden op de Stationsweg en dat stuitte op veel kritiek. De kritiek uitte zich vooral op de grote verkeersdrukte. Judith Hendrickx (Bossche Groenen) had vragen gesteld over de kinderbraderie. ,,We hadden de Stationsweg eerder moeten afsluiten voor verkeer”, gaf Rombouts toe. Hij beloofde binnenkort in overleg te gaan met alle betrokken partijen over de beste plek voor volgend jaar in de binnenstad. (Brabants Dagblad)

De Bossche Groenen is uiteraard blij met deze belofte. Naast het terug verplaatsen van de kinderbraderie naar het centrum heeft de burgemeester ook beloofd te kijken naar de mogelijkheid de vrijmarkt weer voor iedereen te maken. Dit naar aanleiding van een initiatief dat een groep Bosschenaren aan de raad voorlegde.

Bezoekers van de stad Den Bosch hebben aangegeven de vrijmarkt, door zowel jong als oud, te missen. Er is een behoefte spontaan spullen aan te kunnen bieden op straat. Er zijn voor dit intiatief al 700 handtekeningen binnengehaald tijdens afgelopen koninginnedag.

De Bossche Groenen zijn van plan deze plannen te steunen.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Raadswerk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>