Randweg door Groene Delta?

Brabants Dagblad 24 december 2011

Randweg door Groene Delta

DEN BOSCH – Judith Hendrickx (De Bossche Groenen) vindt dat de Bossche gemeenteraad buitenspel is gezet
bij de tracékeuze voor de oostelijke randweg Vlijmen.

Dat tracé is deze week vastgesteld door de Heusdense raad. Een deel van de ontsluitingsweg komt op Bosch grondgebied te liggen. Wethouder Bart Eigeman zou tegen de Heusdense burgemeester Henk Willems hebben gezegd dat er geen veto van Den Bosch komt. Enigszins prematuur, vindt de fractie van De Bossche Groenen. Hendrickx heeft schriftelijke vragen over de randweg gesteld aan B. en W. De politieke partij wil van het college weten welke gevolgen de nieuwe weg heeft voor Den Bosch.

De nieuwe randweg moet het centrum van Vlijmen verlossen van het vele verkeer naar en van de snelweg A59. Onlangs reageerden de bestuursraad Engelen-Bokhoven en wethouder Huib van Olden verbaasd over de Heusdense plannen. Zij waren al lange tijd niet meer bijgepraat over de weg die pal naast het Engelermeer komt. De huidige afrit Vlijmen-Centrum kan dan dicht.

Zie ook:
-Vragen Bossche Groenen over randweg Vlijmen
-Den Bosch ‘verrast over nieuwe randweg Vlijmen
-Vraagtekens Engelen over aansluiting A59

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam, Groen, Leefbaarheid, Verkeer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>