Randweg door Groene Delta?

Brabants Dagblad 24 december 2011

Randweg door Groene Delta

DEN BOSCH – Judith Hendrickx (De Bossche Groenen) vindt dat de Bossche gemeenteraad buitenspel is gezet
bij de tracékeuze voor de oostelijke randweg Vlijmen.

Dat tracé is deze week vastgesteld door de Heusdense raad. Een deel van de ontsluitingsweg komt op Bosch grondgebied te liggen. Wethouder Bart Eigeman zou tegen de Heusdense burgemeester Henk Willems hebben gezegd dat er geen veto van Den Bosch komt. Enigszins prematuur, vindt de fractie van De Bossche Groenen. Hendrickx heeft schriftelijke vragen over de randweg gesteld aan B. en W. De politieke partij wil van het college weten welke gevolgen de nieuwe weg heeft voor Den Bosch.

De nieuwe randweg moet het centrum van Vlijmen verlossen van het vele verkeer naar en van de snelweg A59. Onlangs reageerden de bestuursraad Engelen-Bokhoven en wethouder Huib van Olden verbaasd over de Heusdense plannen. Zij waren al lange tijd niet meer bijgepraat over de weg die pal naast het Engelermeer komt. De huidige afrit Vlijmen-Centrum kan dan dicht.

Zie ook:
-Vragen Bossche Groenen over randweg Vlijmen
-Den Bosch ‘verrast over nieuwe randweg Vlijmen
-Vraagtekens Engelen over aansluiting A59

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam, Groen, Leefbaarheid, Verkeer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Randweg door Groene Delta?

 1. Andre de Graauw schreef:

  Hallo,

  Met veel belangstelling heb ik het stuk afgelopen zaterdag over de randweg vlijmen gelezen.
  Ik heb een boerderij/bedrijf aan de engelenseweg 4 en zoals het er nu voorstaat krijg ik de nieuwe randweg recht voor de deur. Heir ben ik uiteraard niet blij mee om div. redenen
  Ook ben ik totaal niet door niemand hierover op de hoogte gesteld.
  in mei/juni hoorde ik dat er sprake was van een evt nieuwe rondweg en heb toen geprobeerd bij de gemeente Den Bosch wat info te krijgen maar dat heeft ruim 3 mnd geduurd en ik heb ik pas een gesprek gehad nadat ik officieel een klacht had ingediend. Uit dit gesprek is gebleken(nov 2011) dat de gemeente Den Bosch zelf maar half op de hoogte was en het zeker niet eens was met het nu gekozen trace (dit geldt ook voor staatsbosbeheer) Er zou een gesprek plaatsvinden met de gem heusden voor 20 dec , toen was de zaak schijnbaar zo geregeld en de afloop is bekend.!!!
  Een van mijn grootste problemen is dat het engelenmeer, een groene long van Den bosch, zo op een onherstelbare manier beschadigt wordt. Over de bestemming natuur/recreatie links van de engelense weg en rechts de agrarische bestemming wordt zomaar overheen gewalst ! Op de engelense weg is het nu dikwijls al een gevaarlijke situatie met de vele wandelaars, fietsers , joggers en het nu al drukke (sluip)verkeer en dit zal alleen maar verveelvoudigen als deze plannen doorgaan.
  Indien mogelijk zou ik dit alles graag in een gesprek met U door willen nemen want het is echt super belangrijk dat we het engelenmeer voor alle boschenaren in takt houden als natuur, recreatie en ontspanningsgebied en niet de boel door een rondweg van de gemeente heusden laten verknallen.

  Met vriendelijke groet

  A.de Graauw
  Stal Herven
  Engelenseweg 4
  5221 TN s’Hertogenbosch
  tel: 0654742299

 2. Joris Wijffelaars schreef:

  Als petitionaris van Ranweg Vlijmen maak ik mij steeds meer grote zorgen over de drammerigheid van de Gem. Heusden .
  Rijkswaterstaat heeft als participant van het GOL laten afweten. (Er wordt geen klaverblad gefinancierd door RW).
  Dat is de mogelijkheid om voor alle partijen eens met “de kennis van nu” voortschrijdend inzicht, de rivierdelta tussen Vlijmen en Den Bosch kritisch te bekijken. Gemeente Den Bosch dring er bij uw burgemeester op aan om geen asfalt meer aan te leggen in dit gebied.
  Er is een alternatief tracé waarin de delta wordt gespaard en het verkeer in Vlijmen beter wordt verdeeld dan in het plan van de Gem. Heusden.
  Laat alle partijen van het GOL dit alternatief beoordelen en kom tot een nieuw gezamelijk oordeel.

  Met vriendelijke groet,

  Joris Wijffelaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>